уторак, 12. април 2011.

SINOPSIS srb


Voljno – dugometrazni film – sinopsis

Radnja filma se odvija uglavnom u Beogradu i počinje 1999. godine. Naš glavni junak – Ilija, došao je sa ratišta. On je kao dobrovoljac  učestvovao u oružanim sukobima u SFRJ tokom devedesetih. Kod kuće ga dočekuje njegova žena, Jovana. Jasno je da Iliju nešto muči. Kada ujutru Jovana ode na posao, Ilija joj ostavlja pismo na stolu i odlazi u posetu majci, sestri, njenom mužu i njihvoj deci .... Jovana dolazi sa posla i zatiče pismo iz koga saznaje da je Ilija ranjen na ratištu i da su mu stradali testisi. Oni nikada više nece moći da imaju seksualne odnose kao ni decu koju su planirali. Takodje, on predlaže da se odseli i poštedi je njegove novonastale mizerije. Jovana dočekuje Iliju besna i u suzama, govori mu da ga toliko voli da ga ne bi ostavila nikada i da će oni zajedno sve prevazići.
Godinu dana kasnije njihov odnos je znatno drugačiji. Ilija se redovno vidja sa prijateljima sa ratišta i stalno pričaju o njihovom pretpostavljenom koga vlasti traže radi izručenja Haškom tribunalu. Iliji se čini da Jovana nešto krije od njega. Počinje da je prati i otkriva da ona ima ljubavnika.
 On kaže Jovani da zna za njenu aferu i krenu svadje i uzajamna prebacivanja. Njihov brak propada i Ilija ostavlja Jovanu i odlazi.
Useljava se u stan pokojne babe koji služi njegovoj sestri Sonji da povremeno dovodi ljubavnike. Ilija izazove tuču u aikido klubu, gde radi kao instruktor. Dobija otkaz. Ilija  potpuno prestane da izlazi napolje i vidja prijatelje. Njemu sestra Sonja i njena namrgodjena cerka Vera donose namirnice i brinu o njemu. Ilija je toliko depresivan da jedva progovara. To njegovo stanje se sve više pogoršava.
Šest meseci kasnije Vera se useli kod Ilije jer ne može da trpi svoje roditelje i brata. Njen dolazak pomogne Iliji da polako krene da izlazi iz depresije.....

Нема коментара:

Постави коментар